Dan 2: Lessons learned
Dan 2: Lessons learned
Dan 2: Lessons learned
Dan 2: Lessons learned
Dan 2: Lessons learned

Dan 2: Lessons learned

By Sebastijan Wieser|27.10.2018|Essen Spiel 2018|0 comments

Nakon fizički napornog, ali svejedno fantastičnog prvog dana na Spielu, dizalicom smo jedni druge dizali iz kreveta da drugi dan stignemo na vrijeme iz Krefelda i nađemo parking u Essenu, napomenimo- neuspješno. Uz malo sreće i puno kruženja, našli smo spot na nekih 10 minuta pješice od sajma. S obzirom na broj auta, gužve na cesti i broj službenika koji oko sajma vlastitim tijelima brane ulaz na sve veće parkinge oko sajma, smatramo da smo prilično dobro prošli.

Drugi dan na Spielu je započeo lekcijom. Naime, prije odlaska na Essen, vrijedi odlutati na BoardGameGeek stranicu i tamo pregledati liste igara koje izlaze na sajmu te godine (Essen Spiel preview). Tijekom te aktivnosti koeficijent na kladionicama da ćete zasliniti za polovicom te liste dramatično opada. U toj situaciji, vrlo je vrijedan podatak da u gornjem lijevom uglu liste postoji zgodan button koji kaže – sortiraj po popularnosti. Lekcija slijedi: šanse za preživljavanjem top 20 igara s tog popisa do drugog dana sajma konkuriraju toj da AEG izda dobru igru. Nas je spomenuta lekcija stajala Teotihuacana i Newtona, igara koje su izgleda izazvale opću pomutnju na ovogodišnjem izdanju Spiela. A, na temu AEG-a, pepelom se posipam i igram samo njihove igre idućih mjesec dana, ako me demantirate.

Odmah ujutro smo sreli Filipa Neduka, domaćeg autora popularne igre Adrenaline, čija ekspanzija Adrenaline:Team Play DLC, šuška se, rastura na ionako super-popularnom štandu izdavača CGE. Jako smo sretni zbog Filipa i nadamo se da će se dobra prodaja nastaviti u budućnosti, a mi smo se i sami počastili jednim primjerkom. Za sva zla usta, reklama nije plaćena, ali je od srca.

Bogatiji za spomenutu lekciju iz kapitalizma, požurili smo do štanda Starling Games, u čiju smo igru Everdell već neko vrijeme zaljubljeni, da bismo kupili najnoviji naslov Archmage. Igra nam je zapela za oko još prethodnog dana, a ovaj put smo imali sreće (hint: isprobajte je u našem klubu već idućeg vikenda)!

Ostatak dana je prošao u revijalnom tonu. Kupovali smo razne klasike za kolekciju i isprobali smo igru Chimera Station, izdavača Game Brewer, koja nas nije oduševila. Popis igara koje smo kupili za igraonicu Udruge Talus ćemo objaviti na kraju sajma kad bude kompletna, stoga čitajte nas i pratite na Facebooku – i navijajte da se sretno vratimo doma!

Share this Post: