Idemo na put!

Idemo na put!

By Sebastijan Wieser|22.10.2018|Essen Spiel 2018|0 comments

Smješten u Essenu, šarmantnom gradu veličine Zagreba na sjeveru Njemačke, Spiel ’18 je nedvojbeno jedan od najvećih, ako ne i najveći sajam/konvencija za moderne društvene igre na svijetu.

Više od 180 tisuća ljubitelja svega geek i kartonskog sjatit će se i ove godine u što je zasigurno Meka i Medina svijeta društvenih igara, na događaj zbog kojeg u krugu 50km od Essena smještaj između 25. i 28. listopada morate tražiti povećalom!

Na 72 tisuće kvadratnih metara izložbenog prostora, posjetitelji sajma moći će isprobati i kupiti moderne društvene igre, igračke i razne druge stvari iz domene “analognog igranja” od više od 1000 izlagača iz preko 50 zemalja!

No, Essen Spiel nije “samo” glorificirani buvljak za kolekcionare “obojenog kartona s uputama za korištenje”, već i ogromna prilika rastućoj sviti fantastičnih dizajnera igara da pronađu svoje mjesto pod suncem u industriji ovog predivnog hobija! Naime, Essen Spiel posjećuju sve veće i manje izdavačke kuće koje drže do sebe, dogovarajući sastanke s dizajnerima i do godine dana unaprijed, ne bi li pronašli novog Vlaadu Chvatila, Uwe Rosenberga ili Antoine Bauza.

Slijedom navedenog, kakva bismo mi udruga za moderne društvene igre bili, kada ne bismo poslali i vlastitu ekspediciju u Essen? Pitanje je klase retoričke, a Jelena, Antonela, Željko, Andrej i ja već mjesecima pripremamo liste igara koje moramo isprobati ili kupiti, a izveli smo već i preko nekoliko “akrobacija” vezanih uz logistiku prijevoza istih nazad u Veliku Goricu i Udrugu Talus! Danas mogu napokon izjaviti – spremni smo! Naš Renault Scenic (hvala Rudiju!) je dobio pojačanje u obliku Thule i sigurni smo da može podnijeti čak i naš apetit, a našim članovima i prijateljima poručujemo – ne brinite, donosimo za svakoga ponešto nazad! Slobodno nam i predložite naslov za koji smatrate da ne smijemo nikako zaobići, a mi ćemo se potruditi da tome tako i bude.

Uz aktivnosti obogaćivanja naše igroteke, namjeravamo posjetiti i podržati naše prijatelje dizajnere koji dolaze prezentirati svoje vrijedne radove na sajam, te upoznati i druge – kako domaće, tako i strane, ne bismo li ostvarili vrijedne kontakte za budućnost rada Udruge Talus.

Pratite daljnje dogodovštine i putešestvije Talusovaca s puta u Essen na ovom linku, kao i na našoj Facebook stranici gdje vas očekuje niz objava i novosti sa sajma!

Igrali!

Share this Post: