GO turnir
GO turnir
GO turnir

GO turnir

By Sebastijan Wieser|15.11.2018|Male igre za Veliku Goricu|0 comments

Sadržaja nikad dosta, stoga smo na Male igre za Veliku Goricu za vas pripremili i turnir u predivnoj, drevnoj igri Go kojeg vam donosi Go-klub Velika Gorica.

Informacije o turniru

Turnir počinje u 16h, broj prijava nije ograničen, a prijave primamo na samom događaju, u školi. Potražite Go stol, ili stol Udruge Talus gdje će vas naši volonteri uputiti u pravom smjeru.

Predznanje Go-a nije preduvjet za prijavu na turnir, stoga su dobrodošli svi koji bi voljeli znati više o igri.

O klubu

Go-klub Velika Gorica osnovan je 1998. godine.

Glavna klupska aktivnost je rad s mladima. Taj se rad provodi uglavnom radionicama Go-a.
Klub održava radionice:
  • četvrtkom od 16:50 – 18:15 u Osnovnoj školi E. Kumičić,
  • petkom pd 14:30 – 16:30 u Udruzi Suncokret
  • petkom od 17:00 – 19:30 u Goričkom Klubu Mladih i
  • subotom od 16:00 do oko 20 sati u Udruzi Talus

Navedene radionice, osim školske, su otvorenog tipa, pa zainteresirani mogu doći i upoznati drevnu misaonu igru GO, bez obzira na godine. Niz godina rada s mladima po školama u Gorici su dali zapažene rezultate. Trenutni prvak Hrvatske u Go-u je Stjepan Meštrović, bivši učenik OŠ E. Kumičić. Po rejtingu najjači hrvatski igrač Go-a je Matej Zakanj nekadašnji učenik OŠ J. Habdelića. Stjepan Meštrović je ujedno aktualni izbornik Go reprezentacije Hrvatske koja sudjeluje u Europskoj Go Ligi na internetu.

Mladi iz OŠ E. Kumičić sudjeluju na 2. Međuškolskoj Go Ligi. Drugi turnir te lige će biti organiziran 15. prosinca 2018. u OŠ E. Kumičić u Velikoj Gorici.Učenica OŠ E. Kumičić Ivona Borić je u sastavu mlade reprezentacije Hrvatske do 12 godina. Reprezentacija sudjeluje na Prvenstvu Europe za mlade u Go-u.

Tijekom postojanja, klub je organizirao razna prestižna natjecanja, a njihov rad s mladima je uočen i van granica Lijepe Naše.

Više informacija o radu kluba te informacijama o tome kako se učlaniti, saznajte na samom događaju u subotu.

Share this Post: