O nama

Udruga Talus je osnovana u ožujku 2017. godine u Velikoj Gorici s ciljem promicanja i popularizacije modernih društvenih igara na području Velike Gorice, Zagreba i okolice, u suradnji sa sličnim lokalnim i međunarodnim udrugama.

Svrha našeg osnivanja je kvalitetna integracija djece i mladih u društvo, promicanje logičkog i strateškog razmišljanja, borba protiv ovisnosti od alkohola, droge i kocke, a sve to kroz dobru zabavu i druženje. Sudjelujemo u organizaciji i provedbi raznih događanja u Velikoj Gorici, Zagrebu i ostatku Hrvatske. Također, svojim djelovanjem nastojimo pozitivno utjecati na geografsku decentralizaciju kulturnog, edukativnog i zabavnog sadržaja za mlade u Republici Hrvatskoj.

Naše područje rada i interesa obuhvaća organizaciju redovnih igraonica modernih društvenih igara, turnira u društvenim igrama, turnira u TCG (trading card game) igrama, edukaciju o dizajnu modernih društvenih igara, organizaciju kampanja RPG (role playing game) igara, volontiranje na konvencijama, sajmovima i drugim događanjima usko vezanim uz kulturu modernih društvenih igara u kapacitetu mentora i naratora, organizacije putovanja u duhu navedenih aktivnosti i slično. Uz sve navedeno, Udruga Talus je vrlo otvorena prema suradnji s drugim lokalnim udrugama kojima bismo našim programom i interesima obogatili njihove.

Svake subote i nedjelju otvaramo vrata našeg prostora u Velikoj Gorici u Cvjetnom naselju 18a (sklonište). Subotom otvaramo u 16 sati, kada se odvija škola GO-a, a nakon toga počinje program igraonice modernih društvenih igara te traje do 23h, ili dulje, ako ima interesa. Nedjeljom otvaramo u 15 sati i započinjemo s Yu-Gi-Oh! lokalnim turnirom te nakon turnira igramo društvene igre i zatvaramo u 23 sata. Više o našim ostalim aktivnostima možete saznati na našoj Facebook stranici i u objavama na našoj web stranici.